Nieuws

Nieuws via Facebook

January 31, 2019

Vanaf heden kun je ons nieuws verder volgen op facebook. Druk op de onderstaande knop om doorverwezen te worden.

Gastles Sensei Alain Van de Walle

January 31, 2019

Op 1 februari stond er een gastles op de planning van Sensei Alain Van de Walle. Een 15-tal karateka's van verschillende clubs waren aanwezig om de interessante training van Sensei Alain Van de Walle te volgen. Er stond een kumite-gerichte training op het programma. Na de training werd nog na gepraat in de bar.

Bedankt sensei Alain Van de Walle voor de gastles!

Trainingsuitstapje naar Ikken Hissatsu

January 22, 2019

Op 23 januari 2019 gingen we met de club op trainingsuitstapje naar Ikken Hissatsu in Brugge. We kregen een training op Yoko Geri Kekomi door sensei Filip Vroman. Bedankt aan Ikken Hissatsu en Filip Vroman voor de uitnodiging en de leuke, leerrijke training.

Start to Karate

January 01, 2019

Het begin van een nieuw jaar is ideaal om te beginnen met een nieuwe sport.

 

Bij Nippon Karate Knokke-Heist willen wij iedereen de kans bieden om te proeven van karate. Alle trainingen in Januari zijn gratis voor mensen die willen met karate beginnen.

Training op dinsdag en vrijdag van 19u30 - 21u in de parketzaal van het Laguna sportcentrum in Knokke-Heist.

Kyu-Examen 30 november 2018

October 29, 2018

Op 30 november 2018 was er examen voor de kyu-graden. Voor de eerste maal werd dit examen afgenomen door onze eigen kersverse clubexaminator: sensei Alexander. drie leden behaalden een nieuwe graad en andere leden behaalden een tussengraad.

Godfried behaalde zijn eerste graad, namelijk de 9de kyu (gele streep), Gerbaud en Junior behaalden hun 5de kyu (blauwe gordel). Daarnaast behaalde Hicham zijn tweede tussensteepje om zijn gele gordel en Natan zijn tweede tussenstreepje op zijn blauwe gordel.

Proficiat en blijf zo verder doen!

Jaarlijkse stage van Brussel

November 08, 2018

Van vrijdag 9 november tot zondag 11 november vond de jaarlijkse karate-stage van Brussel plaats. Vijf leden waren aanwezig tijdens verschillende trainingen. Naast trainen was er ook plaats om samen een restaurantje mee te pikken. Zowel op vlak van karate als op vlak van teambonding was dit weer een geslaagde uitstap.

Trainingsdag Aalter

October 19, 2018

Op zaterdag 20 oktober was Nippon Karate Knokke-Heist aanwezig op de trainingsdag in Aalter. We hebben weer kunnen genieten van toffe en leerrijke trainingen.

Trainingsdag Ieper

September 22, 2018

Op zondag 23 september trokken we met een vijftal leden naar Ieper om deel te nemen aan de trainingsdag The way of the warrior. Het centrale thema van de trainingsdag was kumite. Na een gezamelijke warm-up in de voor en namiddag werd de groep ingedeeld volgens graad. Al onze deelnemende leden waren zeer tevreden over de stage en hebben weer veel bijgeleerd. Het was een topdag!

Start sportseizoen 2018-2019

September 03, 2018

Na een deugddoende vakantie en een zomers diner met de club gaan vanaf 4 september de lessen weer van start voor Nippon Karate Knokke-Heist. Alle trainingen gaan door op dinsdag en vrijdag. Voor de Kids (10 - 14 jaar) van 19u30 - 20u30 en voor de Volwassenen (+14 jaar) van 19U30 - 21u.

Heel het jaar door zijn de eerste 3 lessen voor nieuwkomers gratis.

Tot in de Dojo!

Strandtraining

July 19, 2018

Op vrijdag 20 juli om 19u30 gaat er een strandtraining door o.l.v. Sensei Alexander. Deze training gaat door op het strand van de Lekkerbek te Knokke (Zoute). Het thema van deze training zal de kata Sochin zijn. Iedereen welkom.

Extra zomertrainingen

July 10, 2018

Vanaf deze avond organiseert Nippon Karate Knokke-Heist 6 maal Extra zomer-trainingen. Er zal telkens een deel les voorzien worden op thema's gekozen door jullie. Jullie Suggesties zijn dus welkom bij Dave. Daarnaast wordt er ook een deeltje van de les gebruikt om individueel vrij technieken en katas te trainen.

Wanneer?       11 & 26 juli, 1, 8, 22 & 29 augustus

Waar?             Judozaal, Laguna-sportcentrum,

                        Krommedijk 32, Knokke-Heist

Tijdstip?          20u - 21u30

 

Iedereen is welkom.

Einde sportseizoen en Kyu-Examen 27 juni 2018

June 26, 2018

Om ons sportseizoen af te sluiten nodigden we nogmaals Sensei Albert Heirman (6de DAN J.K.A.) uit om een gastles te geven. Deze gastles was weer van hoog niveau. Daarna stonden er enkele leden te popelen om deel te nemen aan het laatste examen van dit sportjaar om zo met een nieuwe graad de vakantie in te zetten. Camille behaalde haar wit-gele gordel (9de kyu), Sebastien behaalde zijn groene gordel (6de kyu), Natan behaalde zijn blauwe gordel (5de kyu) en Dylan behaalde zijn blauwe gordel met witte streep (4de kyu).

 

Proficiat aan alle leden die een nieuwe gordel behaalden. Ook de andere leden die tussenstreepjes behaalden deden stuk voor stuk een goed voor-examen.

Geniet van jullie vakantie en tot dinsdag 4 september in de dojo!

Deelname trainingsdag Knokke

May 25, 2018

Daags na de nostalgie-training was de honger naar karate voor een zevental leden nog niet gestild. Zaterdag 26 mei stonden zij paraat om deel te nemen aan de trainingen op de trainingsdag van Knokke. Nadien gingen de leden moe maar voldaan terug naar huis.

2° Nostalgie-training

May 24, 2018

Voor de tweede maal organiseerde Nippon Karate Knokke-Heist een nostalgie-training. Tijdens deze training nodigen wij al onze leden, oud-leden en sympathisanten uit om samen een karate-training te volgen. De oud-leden kunnen zo nog eens de karate-draad oppikken. Dit jaar namen een twintigtal (oud-)karateka's deel van veschillende clubs onder de vakkundige leiding van Sensei Stephanie. Nadien werd er nog (lang) nagepraat in de bar met enkele traktaties van de club.

We kunnen spreken van een geslaagde tweede editie!

(p.s. een selectie van de foto's kun je vinden op onze facebook-pagina)

Deelname stage Louvain-La-Neuve

April 01, 2018

Op paasmaandag (2 april) namen we met 3 karateka's van Nippon karate Knokke-Heist deel aan de internationale stage van Louvain La Neuve. Het waren supertrainingen onder begleiding van top-instructors.

Stage paasweekend Louvain-La-Neuve

March 21, 2018

Tijdens het paasweekend (31 maart - 2 april) vindt de jaarlijkse stage van Louvain La Neuve plaats. Top-instructeurs van over de hele weereld komen les geven Een aanrader voor alle karateka's.

Uitstap Oxford

March 18, 2018

Afgelopen weekend gingen we met de club op uitstap naar Oxford. 10 karateka's en een 5-tal familieleden namen deel aan de uitstap. Natuurlijk ging onze club niet enkel op sightseeing, maar verbroederden we voor de 4de maal met karateclubs uit Engeland en Italië.

Vrijdag spraken we vroeg in de morgen, met kleine oogjes, af om onze trip richting Oxford aan te zetten. Eénmaal toegekomen in Oxford, installeerden we ons in het hotel waarna een trainingssessie van 2u op het programma stond. Daarna bezochten we een lokale pub. Zaterdagvoormiddag was de tweede trainingssessie van 2u30 gepland. Na de training gingen we het centrum van Oxford bezichtingen. 's Avonds sloten we af met een welverdiende maaltijd en wat drankjes. Zondagvoormiddag stond de laatste trainingssessie van 2u30 op het programma. Daarna gingen we moe maar voldaan weer richting België.

Het was weer een super-geslaagde editie!

Kyu-Examen 7 maart 2018

March 06, 2018

Op 7 maart 2018 was er het tweede examen voor de kyu-graden van dit sportjaar. Voor het exmanen was er een leerrijke gastles van Sensei Albert Heirman (6de Dan J.K.A.). Hicham behaalde zijn gele gordel (8ste kyu) en enkele anderen behaalden hun tussengraad.

Proficiat aan Hicham en alle andere leden die hun tussengraad behaalden.

Kyu-Examen 29 november 2017

November 28, 2017

Op 29 november 2017 was er examen voor de kyu-graden. Het examen ging vooraf aan een les van Sensei Albert Heirman (6de Dan J.K.A.), die de puntjes op de i zette voor de leden die nadien deelnamen aan het examen. Zes leden behaalden een nieuwe graad en 1 lid behaalde zijn tussengraad.

Hicham behaalde zijn 9de kyu (gele streep), Julien behaalde zijn 8ste kyu (gele gordel), Sebastien behaalde zijn 7de kyu (oranje gordel), Natan en Gerbaud behaalden hun 6de kyu (groene gordel) en Dylan behaalde zijn 5de kyu (blauwe gordel). Daarnaast behaalde Junior zijn eerste tussengraad (1 rode streep).

Proficiat en blijf zo verder doen!

Kata-tornooi Beker van Oostkamp

November 24, 2017

Vandaag namen Sebastien en Natan deel aan het kata-tornooi "beker van Oostkamp". Natan deed mee bij de pre-miniemen en kon met zijn goede uitvoering van Heian Shodan net de buit niet binnen halen. Sebastien deed eveneens Heian Shodan bij de miniemen maar vergat zijn kiai waardoor hij geen winst behaalde. Beide leden heben zich zeer goed ingezet. Zo blijven verder doen!

Examendata 2017 - 2018

October 21, 2017

De examendata voor het sportjaar 2017 - 2018 zijn bekend. Elk bevestigingsexamen wordt vooraf gegaan door gastles van Sensei Albert Heirman voor iedereen. Zet deze data zeker in jullie agenda.

Tornooi Goshinkai Eeklo

September 02, 2017

Op zondag 24 september gaat het 37ste tornooi van Goshinkai Eeklo weer door. Leden van onze club kunnen zich inschrijven tot en met dinsdag 12 september. inschrijven via info.nipponkarateknokkeheist@gmail.com of via 1 van de trainers. inschrijven kan vanaf gele gordel.

Trainingsdag Ieper

September 02, 2017

Op zondag 17 september gaat naar jaarlijkse gewoonte de trainingsdag te Ieper weer door: "The way of the warrior". training voor alle graden van 10u30 - 12u & van 13u - 14u30. Locatie: Sporthal Vlamertinge, Poperingseweg 479, 8908 Vlamertinge.

Start sportseizoen 2017 - 2018

August 31, 2017

Vanaf 1 september gaan de lessen weer van start voor Nippon Karate Knokke-Heist. Alle trainingen gaan door op dinsdag en vrijdag. Voor de Kids (10 - 14 jaar) van 19u30 - 20u30 en voor de Volwassenen (+14 jaar) van 19U30 - 21u.

Heel het jaar door zijn de eerste 3 lessen voor nieuwkomers gratis.

Tot in de Dojo!

Please reload